در میان گزینه های موجود برای سرمایه گذاری در بازار مسکن خرید زمین مناسب ترین و بهترین انتخاب می باشد. خرید زمین همیشه با سود همراه بوده و در بلند مدت می تواند سود بسیار خوبی را عاید سرمایه گذار کند. زمین در مقایسه با دیگر گزینه های موجود مانند خانه های نوساز و یا املاک کلنگی (راهنمایی برای سرمایه گذاری بر روی خانه های کلنگی)، افت قیمت ناشی از سن ساختمان و یا هزینه های لازم برای تخریب را نداشته و با رشد بازار افزایش قیمت را تجربه خواهد کرد. به همین سبب اگر با دید سرمایه گذاری قصد ورود به بازار را دارید خرید زمین بهترین انتخاب خواهد بود.
هر یک از معاملات مختلف در بازار مسکن نکات معاملاتی و حقوقی خاص خود را دارند که توجه به آن ها می تواند از بسیاری دردسر ها و ضرر و زیان های احتمالی جلوگیری کند. خرید زمین نیز نیازمند توجه به نکات ویژه ای می باشد که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت. هنگام خرید زمین از این نکات غافل نشوید
بررسی زمین از نظر قرارگیری در طرح های تفصیلی
در زمان خرید زمین باید توجه داشته باشید که ممکن است تمام زمین مورد نظر و یا بخشی از آن در طرح های عمرانی قرار داشته باشد و در صورت اقدام شما برای ساخت و ساز دچار مشکل شوید. این مورد در تمامی معاملات اهمیت دارد اما برای ساختمان ها و املاک ساخته شده توجه با ساختمان های اطراف می تواند به راحتی موضوع را گوشزد کند. اما از آنجایی که اغلب زمین های ارائه شده برای خرید و فروش در محدوده اطراف شهر و مناطق در حال ساخت قرار دارد این مموضوع نیاز به بررسی دارد به همین منظور توصیه می شودپیش از اقدام به خرید بررسی های لازم را انجام داده و تحقیقات کافی داشته باشید.
برای ثبت آگهی املاک خود بر روی گزینه ثبت آگهی در منوی بالای صفحه کلیک نمایید.
خرید زمین های مصادره ای
در برخی از مواقع زمین های مورد معامله مربوط به دادگاههای انقلاب می باشد. به طوری که پس از حکم قضایی از افراد مصادره شده و به ارگان هایی مانند بنیاد شهید، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، کمیته امداد، بنیاد مستضعفان و… واگذار شده اند. این گونه زمین ها حتی پس از رای دادگاه، احتمال تغییراتی در روند حقوقی آن ها وجود داشته و می تواند خریدار را با مشکلاتی همراه کند.
خرید زمین از نهادهای مختلف
در صورتی که زمین مورد معامله از نهاد های دولتی مختلف باشد فرد معامله گر به عنوان وکیلی از طرف نهاد مربوطه وارد معامله شده و لذا می بایست حتما پیش از انجام معامله استعلام وکالت نامه فروش ملک مورد بررسی قرار گرفته و سپس مراحل بعدی طی شود.
خرید زمین های فاقد سند رسمی
برخی از زمین ها از جمله زمین های کشاورزی و آن هایی که در مناطق روستایی قرار دارند فاقد سند رسمی بوده و دارای اسناد و مدارکی به صورت محلی و سنتی می باشند. برخی از این مدارک بسیار قدیمی می باشند و باید به دقت مورد بررسی قرار گیرند. پیش از خرید این گونه زمین ها می بایست از افراد محلی و دفاتر اسناد رسمی همان منطقه پرس و جو کرده و تحقیقات لازم جهت اطمینان از مالکیت فرد فروشنده را از مراجع مربوطه انجام داد.
نکات مربوط به تنظیم قولنامه فروش
قولنامه یا مبایعه نامه برگه ای است که حاوی اطلاعات مربوط به معامله بوده و اغلب توسط مشاورین املاک تنظیم می شود. افراد باید دقت داشته باشند که معاملات خود را در دفاتر املاک مورد اعتماد و دارای مجوز رسمی از اتحادیه املاک انجام دهند تا به کمک حرفه ای بودن و اعتماد به آن ها بتوانند تمامی جوانب را سنجیده و از خطرات احتمالی جلوگیری کنند.
علاوه بر این افراد باید تفاوت میان مبایعه نامه و قولنامه را بدانند. قولنامه همان مبایعه نامه می باشد اما حالت رسمی نداشته و دارای تاییدیه رسمی از مراجع مربوطه نمی باشد. لذا می بایست در زمان تنظیم قولنامه دقت کافی را بخرج داده و تمامی جوانب را در نظر داشته باشند. مبایعه نامه مدرکی رسمی بوده و به دلیل ثبت آن در سامانه املاک دارای کد رهگیری ملک می باشد لذا بسیار معتبر است. صدور کد رهگیری برای زمین و معامله صورت گرفته دلیلی بر اعتبار و صحت معامله می باشد که در صورت عدم دریافت آن خطر جعلی بودن سند، فروش همزمان زمین به افراد دیگر و در رهن بودن سند بالا خواهد رفت.
نکات تکمیلی پیرامون خرید زمین
معاملات ملکی خود از جمله معامله زمین را در دفاتر اسناد رسمی انجام دهید.
پیش از اقدام به معامله تحقیقات لازم را انجام داده و از افراد محلی در مورد مالکیت و یا دیگر موارد احتمالی پرس و جو کنید.
مدارک هویتی و شناسایی فروشنده را بررسی کرده و اطلاعات آن ها را با اسناد مطابقت دهید.
در صورت معامله به صورت وکالتی، وکالت نامه بلاعزل ارائه شده را بررسی کرده واز دریافت وکالت نامه های دستی خودداری کنید. استعلام وکالت نامه را از طریق دفاتر اسناد رسمی و یا سامانه سایت ثبت اسناد و املاک کشور دریافت کرده و از اعتبار آن مطمئن شوید.
از فروشنده تاییدیه کد پستی ملک را درخواست کرده و استعلام آن را بگیرید.
مبایعه نامه رسمی تنظیم کنید و برای آن حتما کد رهگیری دریافت کنید.