اتاق خواب مستر و کلوزت روم چیست؟
اصطلاح “مستر” به چه معناست؟
کلمه مستر معانی مختلفی را شامل می شود اما در زمینه ساختمان و برای طراحی خانه و اتاق خواب، به معنای “کاربرد چندگانه” و یا “چند منظوره” بوده و با این مفهوم مورد استفاده قرار می گیرد. به عبارتی بخشی از خانه که پاسخگوی چندین نیاز افراد به طور همزمان می باشد را مستر می گویند.
اتاق خواب مستر
در معماری و طراحی داخلی خانه ها به طور معمول بخشی از خانه که معمولا اتاق خواب می باشد را به گونه ای طراحی می کنند که بتواند همزمان بسیاری از امکانات و اختیارت را در برگرفته و افراد در این فضا بتوانند چندین فعالیت معمول زندگی را انجام دهند. اتاق و یا فضایی از خانه که این گونه طراحی را شامل می شود را اتاق مستر خانه می نامند.
در حالت معمول اتاق های مستر که اغلب اتاق خواب والدین می باشد، بزرگتر از دیگر اتاق ها بوده و از امکاناتی مانند سرویش بهداشتی، حمام، کمدهای دیواری و در برخی موارد وان، جکوزی و سونا برخوردار می باشند. فضای این اتاق ها معمولا به اتدازه ای در نظر گرفته می شود که بتواند به راحتی تخت خواب والدین، کمد آینه، حمام و سرویس بهداشتی را برای آن در نظر گرفت. لذا متراژ بالا را می توان یکی از ویژگی های این اتاق ها دانست.
نکته دیگری که در مورد این گونه اتاق ها وجود دارد طراحی زیبای آن ها می باشد. معمولا این گونه اتاق ها دارای فضاسازی و طراحی خوبی هستند که به همین سبب چیدمان مناسب تری را می توان برای آن ها در نظر گرفت. علاوه بر این به گونه ای طراحی می شوند که اصلی ترین فضای اتاق دارای چیدمانی اصولی و زیبا باشد. یکی از بهترین ترفند هایی که به زیبایی هرچه بیشتر این اتاق ها ختم می شود قرار دادن پنجره هایی با چشم انداز زیبا در بخشی از اتاق می باشد که می تواند فضایی بسیار دلنشین برای زمان استراحت افراد ایجاد کند.
برای ثبت آگهی املاک خود بر روی گزینه ثبت آگهی در منوی بالای صفحه کلیک نمایید.
مهمترین ویژگی های اتاق مستر
اتاق های مستر در معماری خانه ها دارای بهترین امکانات می باشند که افراد بتوانند به راحتی ساعاتی را با آرامش و لذت در آن فضا بگذرانند. البته این گونه اتاق ها در بسیاری از ساختمان ها دارای امکاناتی کمتر می باشند و تنها به سبب وجود سرویس بهداشتی و حمام به عنوان مستر معرفی می شوند اما در مجموع می بایست شرایط و ویژگی های زیر را برای اناق های مستر مد نظر داشت:
- متراژ بالا
- فضای مناسب برای تخت خواب و چندین کمد
- حمام و سرویس بهداشتی
- کمدهای دیواری
- پنجره هایی بزرگ با چشم انداز زیبا
- فضاسازی اصولی و مناسب
- طراحی زیبا
- نورپردازی مناسب در چند حالت مختلف
علاوه بر ویژگی های ذکر شده در ساختمان های لوکس شاهد امکاناتی مانند وان، جکوزی، سونا، مبلمان، فضاهای مخصوص سیستم های صوتی و تصویری، مینی آشپزخانه برای پذیرایی مختصر و امکاناتی از این قبیل هستیم.
اندازه و ابعاد اتاق مستر
اندازه و ابعاد اتاق خواب در خانه ها تحت تاثیر عوامل زیادی می باشد که مهمترین آن ها متراژ و زیربنای خانه است. به طوری که در خنه های کوچک معمولا اتاق های خواب نیز ابعاد کوچکتری دارند و در خانه های بزرگتر معمولا اتاق های خواب بزرگی را شاهد هستیم. اما در برخی موارد نقشه زمین، سلیقه معمار و سازنده، تعداد خواب تعریف شده در ابعاد اتاق مربوطه تاثیر دارد. به طور کلی اسانداردهایی برای اندازه اتاق خواب در نظر گرفته شده است که افراد بتوانند به راحتی یک تخت خواب یک یا دو نفره و تا حدودی وسایل دکوری در اتاق جای دهند. بر اساس استاندارد ها ابعاد اتاق دو نفره می بایست 4.2 متر در 4.8 متر و اتاق یک نفره 3 متر در 3.6 متر باشد.
سازندگان باید توجه داشته باشند که وجود کمد دیواری، حمام و دستشویی یکی از اولین مواردی است که باید برای اتاق مستر در نظر بگیرند لذا در صورت وجود این فضاها در اتاق خواب می بایست فضای لازم برای مانور دادن نیز وجود داشته باشد. اگر سازنده این موارد را در نظر نگیرد ساکنین هنگام استفاده از اتاق محدودیت هایی جدی خواهند داشت که می تواند کیفیت اتاق و زندگی افراد را تحت شعاع قرار دهد. برای این مورد اگر ابعاد تخت دونفره و فضای لازم برای دسترسی به کمد و سرویس بهداشتی را در نظر بگیریم، می بایست ابعاد اتاق خواب مربوطه 4.5 × 4.5 باشد تا فضای مناسبی را در اختیار قرار دهد.
مزایای اتاق مستر
اتاق های مستر به سبب ویژگی هایی که دارند شرایطی را فراهم می کنند که برای زندگی و رفع برخی از نیازهای افراد بسیار مناسب بوده و قدمی به سمت آسایش بیشتر آن ها برداشته است. از جمله مزایای اتاق مستر در خانه ها می توان به موراد زیر اشاره کرد:
- داشتن فضایی با امکانات و اختیارات متنوع در خانه
- ایجاد فضایی مناسب برای استراحت
- ایجاد فضایی با طراحی مناسب و دنج برای استراحت
- جدا شدن فضای خصوصی افراد به خصوص والدین از دیگر بخش های خانه
- استفاده بهینه از فضای داخلی خانه
ایده های طراحی اتاق مستر
طراحی اتاق مستر یکی از مواردی است که بسیار بر روری زیبایی و حس رضایت افراد تاثیر خواهد داشت. چرا که اگر در زمان ساخت به نکات طراحی و دکوراسیون اتاق خواب نیز توجه شود افراد در زمان چیدمان اتاق بسیار راحت تر بوده و خواهند توانست فضایی دلنشین را به وجود آورند. در ادامه چند مورد از نکاتی که در نظر گرفتن آن ها روی فضای اتاق خواب تاثیر دارد را ذکر خواهیم کرد.
- قرار دادن پنجره ای با ابعاد استاندارد در فضایی مناسب از اتاق
- توجه به جهت نور و روشنایی اتاق در طول روز
- استفاده از پرده های یکسره برای دیوار پنجره
- قدی بودن پنجره ها و ایجاد فضایی مناسب برای چیدمان اکسسوری و یا گل و گیاه در پشت پنجره
- استفاده از شیشه های دوجداره برای جلوگیری از ورود صدا در زمان خواب
- ایجاد نور مخفی در یکی از دیوارهای اصلی اتاق یا به عبارتی دیوار پشت تخت
- در نظر گرفتن نور مخفی در سقف اتاق برای حذف نور مستقیم و عدم آزار چشم
- ایجاد دیوار غالب با رنگ آمیزی و یا دیگر ترفند های دکوراسیون
- توجه به تناسب رنگ های کاغذ دیواری، کمدها، رنگ دیوارها و…
- ایجاد فضای مناسب برای جمع و جور کردن وسایل و جلوگیری از به هم ریختگی اتاق
- ایجاد کلوزت و فضایی برای تعویض لباس
- در نظر گرفتن فضایی برای استفاده از تلویزیون یا ویدئو پروژکتورها
- استفاده از پارتیشن های شیشه ای مات شونده برای سرویس و حمام
- ایجاد فضایی برای یک نشیمن کوچک
- استفاده از پله برای جدا کردن بخش
اتاق های مستر کوچک
با توجه به کاهش متراژ خانه به سبب کاهش قدرت خرید مردم اتاق های تعریف شده در آپارتمان ها کوچک بوده و چیدمان آن ه به سختی انجام می شود. برای این دسته از اتاق ها نیز ترفند هایی وجود دارد که می تواند برای استفاده بهینه از اتاق مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان مثال می توان موارد زیر را در نظر گرفت:
- ایجاد کمد های یک دست و هم رنگ دیوار ها می تواند اتاق را بزرگتر جلوه دهد.
- استفاده از تمام ارتفاع دیوار برای قرارگیری کمد های قدی
- قراردادن فضایی برای لباس و وسایل روزمره در کمد ها برای جلوگیری از به هم ریختگی اتاق
- توجه به چیدمان در زمان طراحی نقشه اتاق
- توجه به نحوه قرارگیری پنجره ها در اتاق برای استفاده بهینه از دیوار ها
- تعبیه شلف های دیواری برای استفاده از فضای بالایی دیوار ها
- استفاده از اکسسوری های کوچکتر و بهینه برای اتاق
- استفاده از آباژورهای پایه بلند و یا نصب شده روی دیوار
- استفاده از تخت هایی با ارتفاع بلندتر و کشو دار
- طبقه بندی کمدها به جهت عدم استفاده از دراور برای داشتن فضای بیشتر
- استفاده از آینه و شلف های دیواری برای جمع شدن وسایل دست و پا گیر
- استفاده از پرده های بلند به جای پرده های کوتاه
کلوزت روم چیست؟
در برخی از اتاق های مستر که دارای متراژ بالا هستند فضایی را برای نگهداری از لباس ها و کیف و کفش شاهد هستیم. این بخش از اتاق مستر که معمولا دارای دراور، کمد، آینه های قدی و کاناپه ای برای نشستن می باشد، کلوزت یا کلوزت روم نامیده می شود. در این بخش تمامی امکانات لازم برای نگهداری و تعویض لباس در نظر گرفته می شود و تمامی دیوار ها دارای کمد و دراورهای بلند می باشند.
کلوزت بسته به ابعاد اتاق مستر دارای شرایط متفاوتی می باشد به طوری که می توان از یک کمد تا یک اتاق بزرگ را به آن اختصاص داد. در خانه های بزرگ و لوکس یک از مواردی که بسیار به آن توجه می شود کلوزت روم بوده و ابعادی که برای آن در نظر گرفته می شود، برابر با یک اتاق خواب مجزا می باشد.
کلوزت یا کلوزت روم معمولا دارای امکانات زیر می باشد:
- دراورها و کمدهای طبقه بندی شده برای تفکیک انواع لباس
- رخت آویزهایی برای مجزا بودن لباس ها و انتخاب راحت آن ها
- آینه های قدی برای پرو لباس
- شلف هایی برای نگهداری کیف و کفش
- نورپردازی مناسب برای داشتن دید کامل به کمدها و پوشش شخص در زمان پرو لباس
- کاناپه ای در وسط اتاق برای نشستم و پوشیدن لباس و کفش
- میز آرایش به همراه آینه و تجهیزات مربوطه
- سبدهایی برای جمع آوری لباس های کثیف
- تهویه مناسب برای خروج بوی نامطبوع